BARCELONA - Tot vreugde van 130.000 Spaanse fans kwam wereldkampioen Fernando Alonso als eerste over de finish tijdens de GP van Spanje. De Renault-rijder hield makkelijk Michael Schumacher en teamgenoot Giancarlo Fisichella achter zich.

De race op het circuit de Catalunya, waar alle F1-teams jaarlijks duizenden kilometers testen, leverde geen superspannende race of onverwachte uitslag op. Al zal dat de duizenden Spaanse fans worst wezen. Zij zagen hoe hun lieveling, Fernando Alonso, onbedreigd naar de zege reed en er vrijwel een demonstratie van maakte.

Wachten op pitstops

Alonso nam een perfecte start en met teamgenoot Fisichella tussen zichzelf en Michael Schumacher in bouwde hij meteen een kloofje uit met de rest van het startveld. Daarbij reed de Spaanse wereldkampioen de ene snelste ronde na de andere. Achter Alonso bleven Schumacher en Massa in het spoor van Fisichella in afwachting van de eerste pitstops. Zowat de enige manier om in te halen in Barcelona.

Dat weten ze ook bij Ferrari en het lukte de Scuderia om Schumacher bij de eerste pitstops voor Fisichella te krijgen. Veel schoot de Duitser daar niet mee op. Het tijdsvershil met Alonso terugbrengen lukte niet en dus hoefde de wereldkampioen zich geen zorgen te maken bij de tweede ronde pitstops. Met twaalf seconden voorsprong kon Alonso aan zijn zegetocht richting finish beginnen.

McLaren faalt opnieuw

Tot zover de "strijd" om de zege. Maar ook in de achterhoede viel deze keer niet zoveel te beleven. Behalve de superstart van Kimi Raïkkönen dan. De Fin won bij de start meteen vier plaatsen, maar verder dan de vijde plaats raakte de McLaren-rijder niet. Opnieuw een opdonder voor het McLaren-Mercedes team dus dat teamgenoot Montoya overigens van de baan zag gaan.

De Colombiaan was één van de weinige uitvallers. Slechts 5 rijders bereikten de finish niet. Helaas was Christijan Albers één van hen. De Nederlander moest zijn Midland met pech aan de kant parkeren.