HAMBURG - Hamburger SV heeft zaterdag het rechtstreekse thuisduel met Werder Bremen om de tweede plaats in de Bundesliga verloren. De gasten wonnen met 2-1 en passeerden HSV op de ranglijst. Bremen verdiende met de cruciale winst een toegangsbewijs voor de Champions League.

De werkgever van de geblesseerde Oranje-intenationals Rafael van der Vaart en Nigel de Jong mag het in de voorronde van de Champions League gaan proberen. Bremen won de laatste competitiewedstrijd door treffers van Klasnic en Klose. Borowski miste nog een strafschop voor Werder. Barbarez doelpuntte voor HSV.

In de rangschikking eindigde Werder Bremen als tweede met zeventig punten, twee meer dan Hamburger SV. Kampioen Bayern München verzamelde 75 punten. De laatste wedstrijd van de Duitse voetbalcompetitie werd thuis gelijk gespeeld tegen Borussia Dortmund: 3-3.

De herstelde Tsjech Jan Koller maakte in de Allianz Arena in de Beierse hoofdstad twee goals voor de club van Bert van Marwijk. De voor Oranje gepasseerde Roy Makaay maakte het eerste doelpunt voor Bayern.