BARCELONA - Wereldkampioen Fernando Alonso greep voor eigen publiek de pole position op het circuit van Barcelona. De Spanjaard krijgt zondag teamgenoot Giancarlo Fisichella naast zich op de eerste startrij. Michael Schumacher start als derde.

De kans dat de 130.000 Spaanse fans zondag een overwinning van hun lieveling Alonso mogen vieren is sterk gegroeid na de kwalificatie op het circuit van Barcelona. De wereldkampioen toonde zich 0,2 seconde sneller dan titelrivaal Michael Schumacher. Maar Alonso en Renault rekenen ongetwijfeld vooral op het voordeel dat teamgenoot Fisichella de Spanjaard kan bieden. De Italiaan start als tweede en kan, als hij die plaats bij de start weet te behouden, een belangrijke buffer vormen voor de wereldkampioen.

Dat is althans de theorie. In realiteit mogen we ook Ferrari opnieuw niet onderschatten. Schumacher is met zijn derde startplaats zeker niet kansloos en ook Felipe Massa maakt kans op een nieuwe podiumplaats. De Braziliaan start als vierde.

Grootste teleurstelling in Spanje waren de beide McLarens. Montoya raakte niet ééns bij de beste tien. Teamgenoot Raïkkönen wel, maar ook hij kwam niet verder dan de negende startplaats.

Ook voor Christijan Albers was de kwalificatie geen echt succes. De Nederlander werd 19de en was net iets trager dan teamgenoot Tiago Monteiro.