BARCELONA - Robert Doornbos is er net niet in geslaagd de eerste vrije oefenritten voor de GP van Spanje als snelste rijder af te sluiten. De Red Bull-testrijder werd aan het eind van de eerste dag geklopt door Honda-testrijder Anthony Davidson. Wereldkampioen Fernando Alonso was met de derde tijd de snelste van de toppers.

De 1:16.824 die Doornbos tijdens de tweede vrije oefensessie voor de GP van Spanje reed, volstond dus net niet om de dag als snelste rijder af te sluiten. In de laatste 5 minuten van de sessie ging Honda-testrijder Davidson nog net 0,29 seconde sneller dan de Nederlander. De Brit prijkt aan het eind van de eerste dag in Spanje dus bovenaan de tabellen, maar was eigenlijk niet de snelste rijder van de dag.

Tijdens de ochtendsessie liet Ferrari-rijder Felipe Massa een tijd van 1 minuut en 15 seconden noteren. Een prestatie die hij deze namiddag niet meer wist te evenaren. De Braziliaan werd slechts zeventiende. Ook teamgenoot Michael Schumacher wist zijn tweede tijd uit de ochtend niet te herhalen. De Duitser sloot de eerste dag af op de zesde plaats en was daarmee langzamer dan WK-rivaal Fernando Alonso

De Spaanse wereldkampioen kwam deze ochtend niet op de baan,maar deze namiddag reed hij zijn Renault naar de derde plaats. Tot grote vreugde van talloze Spaanse fans die hopen op een thuiszege van hun landgenoot.

Christijan Albers tenslotte beleefde een doorsnee vrijdag op het circuit van Barcelona. De Larenaar werkte het vooropgestelde schema af en nam genoegen met de 25ste positie.