ARNHEM - De scheidende trainer Edward Sturing heeft nog steeds een kans om met een prijs afscheid te nemen van zijn Vitesse. De Arnhemse ploeg speelde donderdag in Sturings laatste wedstrijd in het Gelredome gelijk tegen FC Twente (1-1), met als inzet een plaats in de Intertoto. Zondag in Enschede valt de beslissing in deze finaleronde van de play-offs.

Vitesse zag de de play-offs tegen Twente voor een Intertoto-ticket geenszins als een troostprijs. De winnaar van beide finaleduels heeft namelijk een goede kans om zich te plaatsen voor de UEFA-beker. De Nederlandse deelnemer komt pas in de derde ronde van de Intertoto in actie en gaat bij winst meteen door naar de tweede kwalificatieronde van de UEFA-beker. Sturing ziet plaatsing als een prima afsluiting van negentien jaar Vitesse. En een prima cadeau voor zijn opvolger (de naam van Danny Blind circuleert in het Gelredome).

Voor FC Twente leek het seizoen over na de teleurstelling in de play-offs voor een plek in de UEFA-beker. Het was daarom opmerkelijk dat de Tukkers donderdag in het Gelredome zo fris en gretig voor de dag kwam. Zeker in de eerste helft was FC Twente de betere ploeg. Met name op het middenveld, de linie waar Vitesse juist problemen had. Van der Schaaf speelde op rechts en moest te veel werk opknappen voor de falende Yakubu. Swerts was op links de beste man bij de thuisploeg, maar net als Janssen had hij pech met zijn schoten.

FC Twente nam in de dertiende minuut een voorsprong. Heubach zette N'Kufo alleen voor doelman Wapenaar en de spits wist daar wel raad mee: 0-1. Ondanks het betere spel gaf FC Twente de tegenstander toch enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Van den Berg, die fraai inkopte na een vrije trap van Janssen.

Boschker

Doelman Boschker redde echter fraai. Daarna faalde spits Junker nog door van dichtbij de bal over te schieten. Sturing greep in de rust in en hield Yakubu in de kleedkamer.

Voor hem kwam Kaya in het veld. De wedstrijd werd ook wat levendiger. Vooral na de 1-1 van Junker in de 71e minuut voor Vitesse. De thuisploeg ging nog voor de winst, maar een minder scherp FC Twente in de tweede helft hield toch stand.