ROSMALEN - De Kroatische tennisser Ivan Ljubicic is toegevoegd aan het deelnemersveld van de Ordina Open. Toernooidirecteur Marcel Hunze heeft dit woensdag bekendgemaakt. Ljubicic is als de huidige nummer vier van de wereld de hoogst gerangschikte speler bij het evenement komende maand in Rosmalen.

Daarnaast komt ook Ljubicic' landgenoot Mario Ancic zijn titel verdedigen. Zijn deelname was aanvankelijk onzeker, maar hij heeft nu toegezegd toch naar Noord-Brabant te komen.

Hunze heeft voor Raemon Sluiter een wildcard gereserveerd. Hij is met zijn huidige positie op de ranglijst niet rechtstreeks toegelaten. Ook voor toernooiambassadeur Sjeng Schalken ligt een invitatie klaar. De Limburger heeft vanwege blessures sinds februari niet meer gespeeld. "De kans wordt steeds kleiner dat hij erbij is, maar we hopen er nog altijd op", aldus Hunze.

Wachtlijst

Bij de vrouwen zit Michaëlla Krajicek op dit moment niet direct in het toernooi. Ze staat derde op de 'wachtlijst', maar krijgt ook een wildcard als het op eigen kracht niet lukt.

Hunze rekent er niet op dat er nog meer nieuwe namen zullen bijkomen. "Ik ben heel blij met dit veld. We houden de markt altijd in de gaten, maar in pricipe blijft het hierbij."