NOORDWIJK - Hij arriveerde in een luxe jeep bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk, vluchtte meteen de parkeergarage in en ontweek ook na afloop van de training van het Nederlands elftal in Katwijk de pers. Ruud van Nistelrooij had even genoeg van alle gebeurtenissen in Manchester. Hij wilde rust.

De spits van de nummer twee van de Engelse competitie had dinsdag eigenlijk graag tijdens de afscheidswedstrijd van Roy Keane opgetreden. "Dat was de bedoeling", aldus Van Nistelrooij die zondag op last van trainer Ferguson bij Manchester United moest vertrekken. "Het is anders gelopen. Ik heb Roy gebeld en alles uitgelegd. Jammer en pijnlijk."

Ferguson

Van Nistelrooij wilde niet zeggen waarom hij zondag even voor het duel met Charlton Athletic vertrok. Was hij na Ince, Beckham, Stam en Keane het zoveelste slachtoffer van het regiem van trainer Ferguson? Van Nistelrooij wilde niets over de zaak kwijt.

Niet aan de Nederlands pers, maar ook niet aan de Engelse media. Zo ontdekten vertegenwoordigers van de KNVB dat Britse journalisten kamers hadden geboekt in het logeeradres van Oranje in Noordwijk.

Twee cameraploegen kregen het verzoek om onmiddellijk te vertrekken. De journalisten gaven gehoor aan de wens en gingen op zoek naar een ander hotel.