KATWIJK - Met achttien spelers is het Nederlands elftal dinsdag even voor zessen in Katwijk begonnen aan de voorbereiding op het WK voetbal dat op 9 juni in Duitsland van start gaat. De vierdaagse trainingsessie dient verschillende doelen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Spelers voor wie het seizoen er al een tijdje op zit, zoals die van bijvoorbeeld Feyenoord en AZ, kunnen de komende dagen weer in hun ritme komen. Anderen, zoals Huntelaar en Heitinga, moeten bondscoach Marco van Basten overtuigen dat ze niet mogen ontbreken in de definitieve selectie van 23 spelers die op maandag bekend wordt gemaakt.

Tien internationals ontbreken nog in het keurkorps van Van Basten. Zij hebben nog verplichtingen bij hun club of zijn geblesseerd. Zes anderen zijn niet uitgenodigd. Lodewijks, Vlaar, Davids, Bouma, Emanuelson en Meerdink gaan waarschijnlijk niet mee naar Duitsland.

Spitsen

Marco van Basten neemt slechts drie centrumspitsen mee naar Duitsland. De bondscoach bekijkt tijdens de trainingssessie of hij Van Nistelrooij, Kuijt, Huntelaar of Vennegoor of Hesselink moet schrappen voor zijn definitieve groep van 23 spelers.

"Ik wil slechts drie van de vier spitsen meenemen", verklaarde Van Basten dinsdagavond na afloop van de eerste training. "Ik ga eens rustig kijken wie er moet afvallen. Ik kijk niet naar namen. Ik kijk wie er een goede indruk maakt. Daar gaat het mij om."