KERKRADE - Huub Stevens is boos op het bestuur van PSV. De trainer van Roda JC voelt zich door met name voorzitter Rob Westerhof aan "het lijntje" gehouden. Dat zegt hij dinsdag in het Eindhovens Dagblad (ED).

Stevens voerde in maart en april diverse gesprekken met de clubleiding van PSV over een mogelijk contract als hoofdtrainer. Uiteindelijk koos de landskampioen voor Ronald Koeman, die maandag in Lissabon het nieuws over zijn aanstelling bij PSV zelf naar buiten bracht.

Liegen

"Al die tijd heb ik moeten liegen en bedriegen in het belang van PSV", legt Stevens in het ED uit. "Zelfs tegen mijn familie en vrienden kon ik niet open zijn. Dit heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Zo ga je niet met mensen om, zeker niet met iemand die achttien jaar bij de club heeft gewerkt. Eigenlijk heb ik nooit het gevoel gehad dat PSV echt met mij in zee wilde."

Volgens Stevens is zijn relatie met Roda JC door de serieuze contacten met PSV niet gebroken. "Ik ga in Kerkrade met heel veel plezier verder. Maar ja, PSV is natuurlijk een club waar een deel van mijn hart ligt. Dan doet dit wel pijn."