ARNHEM - Vitesse rekent niet meer op de komst van trainer Jan Boskamp. De 57-jarige Nederlander was bij de Arnhemse club de beoogde opvolger van de vertrekkende hoofdcoach Edward Sturing. De oud-Feyenoorder beschikt evenwel niet over de vereiste diploma's om in de Nederlandse eredivisie aan de slag te gaan.

"De kans is groot dat we op zoek moeten naar een andere trainer", liet technisch manager Jan Streuer dinsdag weten.

"Boskamp mist een aanvullend papiertje. De KNVB wil hem geen dispensatie geven. Dus hebben we een probleem. Een constructie met Boskamp in een andere rol in de technische staf willen we niet. Dan zouden we een spelletje spelen. Dat is niet de bedoeling."

Streuer dacht in Boskamp de ideale opvolger voor Sturing te hebben gevonden. "Hij heeft veel ervaring als coach. Jan heeft onder meer Anderlecht een paar keer kampioen gemaakt, was bondscoach in Georgië en in het afgelopen seizoen fungeerde hij als trainer van Stoke City in Engeland. Zo'n man vraag je niet meteen of hij wel over de vereiste diploma's beschikt. Het is jammer dat het nu zo moet lopen. Maar die nieuwe trainer voor Vitesse komt er echt wel hoor."