ROTTERDAM - Peter Blangé is aangesteld als bondscoach van de Nederlandse volleyballers. Technisch directeur Joop Alberda van de NeVoBo presenteerde hem maandag in Rotterdam. De recordinternational met 500 interlands zal worden geassisteerd door Ron Zwerver, zijn oude teamgenoot bij de Nederlandse ploeg, Erik Gras en Redbad Strikwerda.

De 41-jarige Blangé, die voor de presentatie zijn diploma voor de trainer-C cursus kreeg uitgereikt door oud-tennisser Richard Krajicek, volgt Harry Brokking op. De bond is met hem nog verwikkeld in een rechtszaak over zijn doorlopende contract.

Alberda

Volgens Alberda is met de aanstelling van Blangé binnen de operatie 'Restore Confidence' de weg naar boven met het mannenteam weer ingeslagen. "Het veld wordt bank en de bank wordt decor", aldus de voormalig bondscoach over de nieuwe generatie trainers.

"Het drieluik mannen, vrouwen en beach staat nu." De eerste belangrijke missie van Blangé met Oranje is het eerste deel van het EK-kwalificatietoernooi op 1, 2 en 3 juni in Rotterdam.