NURBURG - Een uitstekende pitstopstrategie leverde Michael Schumacher de zege op in zijn thuisrace. De Duitser toonde zich op de Nurburgring beter dan wereldkampioen Fernando Alonso. Felipe Massa werd nipt derde.

Nadat hij in de strijd om de pole position werd verslagen door Fernando Alonso, slaagde Michael Schumacher er toch in de rollen om te draaien tijdens de race op de Nurburgring. Toch zat de Duitse ex-wereldkampioen een groot deel van de wedstrijd achter de Renault van de Spaanse wereldkampioen. Een eerste poging van Ferrari om de rollen om te draaien tijdens de eerste pitstops faalde, maar bij de tweede poging was het toch raak.

Twee rondjes

Bij de tweede ronde pitstops slaagde het Italiaanse team erin Schumacher twee rondjes langer op de baan te houden dan Alonso. Dat leverde genoeg tijdswinst op om de Spanjaard de leiding te ontfutselen. De wereldkampioen slaagde er vervolgens niet meer om Schumacher nog onder druk te zetten. De Spanjaard moest aan het eind van de race zelfs nog opletten dat zijn tweede plaats niet in gevaar meer kwam.

Achter Schumacher en Alonso vochten Felipe Massa en Kimi Raïkkönen immers nog om de derde podiumplaats. De Fin slaagde er echter niet in om de Braziliaan in te halen en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Geen thuiszege dus voor Mercedes, dat alweer moest vaststellen dat McLaren, zelfs met de nieuwe motor, nog steeds niet in staat is om Renault en Ferrari te verslaan. Bovendien was Juan Pablo Montoya één van de slachtoffers van motorpech. Ook Jenson Button en Ralf Schumacher zagen hun motor, en kans op punten, in rook opgaan.

Weinig actie

Hun pech zorgde ervoor dat Giancarlo Fisichella toch nog punten wist te scoren. De tweede Renault-rijder vocht daarvoor overigens een paar mooie duels uit met Montoya. Helaas waren deze duels zowat de enige inhaalbewegingen die we deze keer te zien kregen. Met uitzondering van een beetje turbulentie bij de start was er niet echt veel actie te beleven op de baan.

De Grand Prix van Europa werd dus vooral een strategisch steekspel. Maar ook dat kan leuke verrassingen opleveren. Zo klom rookie Nico Rosberg dankzij zijn goede strategie op van de laatste naar de zevende plaats. Het laatste puntje was voor ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Albers

Strijden om punten zat er ook deze keer weer niet in voor Christijan Albers. De Nederlander verloor enkele plaatsen bij de start en moest zich daarna entertainen met een duel om de twaalfde plaats met teamgenoot Monteiros. De Portugees won de strijd en Albers moest dus genoegen nemen met de dertiende plaats.