BARCELONA - Barcelona, de kampioen van Spanje, mocht zich zaterdag ook weer de beste van Catalonië noemen. De club won in het eigen Camp Nou de stadsderby tegen bekerwinnaar Espanyol met 2-0.

Verdediger Jarque van de bezoekers passeerde in de negentiende minuut zijn eigen doelman: 1-0. Ronaldinho zorgde in de vijftigste minuut voor de tweede treffer van de finalist in de Champions League. De Braziliaan mocht even later van trainer Rijkaard vervroegd naar de kant.

Barcelona, dat zonder Van Bronckhorst en Van Bommel speelde, werd woensdag al landskampioen. Na afloop van het duel met Espanyol vierden de supporters met groots vuurwerk de titel. De traditionele rondrit door het centrum van de stad staat voor zondag op het programma.

Valencia

Valencia, met Real Madrid verwikkeld in de strijd om de tweede plaats, bleef zaterdagavond in een slechte wedstrijd thuis tegen Atletico Madrid steken op 1-1. Valencia kwam op 69 punten, evenveel als Real. Dat heeft echter nog een wedstrijd te gaan, zondag tegen Villarreal. De tweede plaats in de Spaanse competitie biedt rechtstreeks toegang tot de Champions League.