AMSTERDAM - Chelsea wil deze zomer Salomon Kalou overnemen van Feyenoord. Dat meldt de Engelse krant The Times zaterdag. De Londense club zou Kalou komend seizoen nog willen verhuren aan Feyenoord. De Ivoriaanse aanvaller heeft bij de Rotterdammers nog een contract tot volgend jaar. Chelsea zou 4,4 miljoen euro voor hem willen betalen.

De Engelse landskampioen hoopt dat Kalou over een jaar over een Nederlands paspoort beschikt. Dan is hij vijf jaar in Nederland en komt hij in aanmerking voor naturalisatie. Met een Nederlands paspoort kan Chelsea hem altijd opstellen, wat niet geldt voor spelers van buiten de EU.

Tévez

Het ziet er naar uit dat Chelsea zich in elk geval versterkt met de Argentijnse aanvaller Carlos Tévez van de Braziliaanse topclub Corinthians. Chelsea-manager José Mourinho was volgens The Times vrijdag in São Paulo om een wedstrijd van Corinthians bij te wonen en een transfer te bespreken. Mourinho ontkent dat hij speciaal naar Brazilië was gevlogen voor Tévez. "De mensen kunnen zeggen wat ze willen. Ik heb gewoon naar 22 spelers gekeken."

Tévez werd in december gekozen tot beste speler van Zuid-Amerika. Hij was de eerste speler die twee keer achter elkaar tot beste van Latijns-Amerika werd gekozen. De aanvaller leidde Argentinië in 2004 naar olympisch goud en won met Boca Juniors de Copa Nissan Sudamericana, de equivalent van de Uefa Cup. Ook PSV probeerde de aanvaller eerder te contracteren.