AMSTERDAM - Alain Prost is het niet gelukt om zijn F1-team van de ondergang te redden. Team Prost Grand Prix is failliet. Dat meldde de Franse nieuwszender LCI woensdagavond. Het F1-team zou een schuld hebben van bijna 104 miljoen gulden (ruim 47 miljoen euro).

De Fransman wilde het nieuws van LCI niet bevestigen. Volgens de zender heeft Prost zijn 300 werknemers al ingelicht. Het faillissement hing wel al weken in de lucht.

Prost zat de laatste maanden tevergeefs met partijen om de tafel om een faillissement van het raceteam te voorkomen. De geïnteresseerde partijen, waaronder een Canadese multinational, haakten een voor een af. Het team van de ex-wereldkampioen verloor ook enkele grote sponsors.

Half september al, net voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten, werd Prost door zijn advocaten op de ernst van de situatie gewezen. De Fransman bleef ervan overtuigd dat hij zijn team nog kon redden.

Team Prost Grand Prix vergaarde dit seizoen vier WK-punten. Een jaar eerder was het resultaat nog slechter. In 2000 eindigde de Franse racestal puntloos. In het debuutjaar haalde Prost Grand Prix 21 WK-punten. Olivier Panis, die voor de meeste punten verantwoordelijk was, brak zijn been in de Grand Prix van Canada, waarna hij door Jarno Trulli werd vervangen.

/DOSSIERFormule 1