AMSTERDAM - Guus Hiddink pleit voor een betere indeling van de play-offs. De trainer van PSV vindt dat zijn team na de laatste competitiewedstrijd te lang heeft mogen rusten voordat het zondag tegen Ajax de finale van de Gatorade Cup speelt. "Beide teams moeten in het ritme kunnen blijven", zei de oefenmeester donderdag. PSV speelde de laatste wedstrijd 16 april.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Omdat PSV kampioen werd van de Eredivisie hoefde de ploeg niet mee te doen aan de play-offs. Ajax speelde in de drie weken dat PSV mocht luieren nog vier wedstrijden: twee tegen Feyenoord en twee tegen FC Groningen.

"Het is moeilijk te zeggen hoe onze ploeg er voor staat", verklaarde Hiddink. "Deze week hebben we weer pittig getraind, maar daarvoor was het toch een beetje vakantie vieren. Het was moeilijk om de concentratie vast te houden."

Wedstrijdritme is niet het enige dat Hiddink een nadeel vindt van de lange rustpauze. "We waren nu gedwongen om in Nederland te blijven, terwijl we ook een mooie tournee door Europa hadden kunnen maken."