AMSTERDAM - Gerard van der Lem vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker bij Ajax. De assistent-trainer van de Amsterdammers zei bij RTV Noord-Holland dat de kans dat hij na dit seizoen aanblijft slechts één procent is. "Als ik niet vertrek, blijf ik geconfronteerd worden met de mensen boven me. Met Fontein, Van Geel en Jaakke. Daar heb ik niet zo'n trek in", verklaarde Van der Lem.

De Amsterdammer reageerde op de geruchten dat Henk ten Cate, de belangrijkste kandidaat om volgend seizoen het trainersambt bij Ajax te vervullen, hem gevraagd zou hebben aan te blijven. Van der Lem was dit weekend in Barcelona voor een bezoek aan de assistent-trainer van de Catalaanse club.

Blind

Danny Blind krijgt waarschijnlijk binnenkort te horen dat hij weg moet als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester liet zich dinsdag ontvallen er niet van uit te gaan dat hij volgend seizoen nog op de bank zit bij de Amsterdammers.

Blind had woensdag wel een reden tot feesten. Zijn ploeg plaatste zich ondanks een nederlaag van 2-1 ten koste van FC Groningen voor de voorronde van de Champions League. De thuiswedstrijd in de Amsterdam ArenA werd eerder met 2-0 gewonnen. Zondag sluit Ajax het seizoen af in de Rotterdamse Kuip. Daar staat de ploeg in de bekerfinale tegenover PSV.