MADRID - Barcelona heeft zich woensdagavond voor de achttiende keer verzekerd van de titel in de Spaanse Primera Division. Dat gebeurde nog voor de ploeg van coach Frank Rijkaard Celta de Vigo met 1-0 had verslagen.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Barcelona-spelers arriveren op het vliegveld

In de rust was al bekend dat naaste belager Valencia met 2-1 had verloren bij Real Mallorca. Hierdoor was "Barça" voor de enige overgebleven concurrent al niet meer te achterhalen.

Eto'o had Barcelona in de 55e minuut op voorsprong gebracht. Thuisploeg Celta, met de Nederlander Daniel de Ridder in de basis en nog in de race voor een Champions-Leagueticket, slaagde er niet in iets terug te doen. "Het is geweldig de titel opnieuw te veroveren", zei Rijkaard. "Ik ben vooral blij dat we er hier ook nog bij winnen en niet alleen kampioen zijn geworden omdat Valencia heeft verloren. Dit was een van de twee doelen van ons team. Onze socios en onze ploeg verdienen de titel."

De Nederlandse succescoach zei dat zijn spelers een klein feestje mochten bouwen maar donderdag gewoon op het trainingsveld werden verwacht. "We gaan ons nu voorbereiden op de Champions-League-finale." Die is over twee weken in Parijs met het Engelse Arsenal als tegenstander.

Nederlanders

De Nederlandse internationals Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst begonnen beiden in de basis bij Barcelona maar werden in de tweede helft naar de kant gehaald. Rijkaard liet ook sterspeler Ronaldinho voortijdig het veld verlaten.

Middenmoter Mallorca was er verantwoordelijk voor dat het resultaat in Vigo niet meer van belang was voor Barcelona. Arango bracht de eilandbewoners al na negen minuten op voorsprong. De gelijkmaker van Angulo mocht niet baten. Kort na rust was Doni verantwoordelijk voor de zege.

Achttiende titel

Voor Barcelona was het de achttiende titel. Het was de eerste keer sinds de seizoenen 1997-98 en 1998-99 dat een club erin slaagde de titel te prolongeren. Ook toen ging het om Barcelona, destijds getraind door Louis van Gaal.

Champions League

Rijkaard heeft de mogelijkheid het seizoen nog meer glans te geven door de Champions League te winnen. Dat moet gebeuren op 17 mei in Parijs, waar het Engelse Arsenal de tegenstander is.

"Dit is de belangrijkste prijs voor de club", zei voorzitter Joan Laporta. "Het is de beloning voor hard werk en het constant bereiken van een hoog niveau. Nu kunnen we met minder spanning naar de Champions League-finale toeleven. Dit team schrijft geschiedenis."

In Barcelona gingen na het bekend worden van het resultaat op Mallorca onmiddellijk fans de straat op.