MADRID - De Spaanse voetbalbond (LFP) gaat bij de rechter in beroep tegen het verbod van de wereldvoetbalbond FIFA om het seizoen in Spanje te verlengen. De LFP wil dat omdat de bond op die manier op de laatste speelronde alle ploegen uit de Primera Division tegelijkertijd kan laten spelen. Dat zou op 20 mei moeten gebeuren; precies in de week dat de FIFA alle internationals vrij heeft gegeven om zich te kunnen voorbereiden op het WK.

De Spaanse voetbalbond zit enorm omhoog met de afgelaste wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla. Dat duel ging op 23 april niet door vanwege wateroverlast. Omdat beide ploegen in een Europese finale spelen, was het voor de LFP vrijwel onmogelijk een datum te prikken. Door het seizoen te verlengen kan het duel Barcelona-Sevilla op 14 mei gespeeld worden en de rest van de competitie op 20 mei.

"We hebben besloten in beroep te gaan omdat we onze competitie puur willen houden", aldus en woordvoerder van de LFP. "We zullen donderdag beroep instellen tegen de regels van de FIFA in een rechtbank in Zürich ."