GRONINGEN - Trainer Ron Jans van FC Groningen gelooft nog steeds in een goed resultaat over twee ontmoetingen tegen Ajax. "Makkelijk zal het niet worden, maar we gaan er woensdag voor eigen publiek echt alles aan doen om de in de uitwedstrijd opgelopen achterstand ongedaan te maken."

FC Groningen verloor vorige week de eerste wedstrijd in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. Dankzij treffers van Rosenberg en Charisteas won Ajax met 2-0. "En we hadden eigenlijk meer afstand moeten nemen", treurde trainer Blind van Ajax.

FC Groningen maakte in de ArenA een vermoeide indruk. "Mijn spelers hebben al vaak heel veel moeten geven. Ze hebben nu een week rust gehad. Ze geloven nog in een goed resultaat", aldus trainer Jans die niet kan beschikken over zijn geschorste aanvoerder Matthijs. De middenvelder wordt waarschijnlijk door Levtsjenko vervangen.

Ajax treedt in Euroborg zonder Grygera, Pienaar, Trabelsi en Maduro aan. Sneijder maakt weer deel uit van de selectie. Hij start vermoedelijk op de bank. Maduro geneest snel van een enkelblessure en is wellicht op tijd fit voor de bekerfinale van zondag tegen PSV.