AMSTERDAM - PSV wil Ronald Koeman komend seizoen als hoofdtrainer. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Hij moet Guus Hiddink, die aan het einde van het seizoen vertrekt, opvolgen. Volgens bronnen binnen de Eindhovense club stelt PSV alles in werking om de huidige trainer van Benfica binnen te halen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Koeman heeft nog een contract voor een jaar bij de Portugese club. PSV zegt nog in gesprek te zijn met vier trainers.

De krant meldt dat Koeman oren schijnt te hebben naar een terugkeer naar Nederland. Als voetballer speelde Koeman tussen 1986 en 1989 in Eindhoven. Hij maakte deel uit van het team dat in 1988 de Europacup I won.

Volgens zaakwaarnemer Ger Lagendijk is Koeman niet benaderd als trainer voor PSV. Volgens Lagendijk blijft Koeman gewoon trainer van de Portugese club.

Met Benfica strijdt Koeman momenteel voor de tweede plaats in de competitie. In de Champions League bereikten de Portugezen de kwartfinale, waar het team door Barcelona werd uitgeschakeld. Voor hij dit seizoen aan de slag ging bij Benfica was Koeman hoofdtrainer bij Vitesse en Ajax. Als assistent-trainer deed hij ervaring op bij het Nederlands elftal en Barcelona.