SUNDERLAND - Arsenal maakt nog altijd kans dit seizoen als vierde te eindigen in de Engelse voetbalcompetitie. De Londenaren versloegen maandag hekkensluiter Sunderland met 3-0. Het verschil tussen Arsenal en nummer vier Tottenham Hotspur liep daardoor terug tot vier punten.

Arsenal heeft nog een wedstrijd in te halen. De vierde plaats geeft in Engeland recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Arsenal kende weinig moeite met Sunderland. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Uit een vrije trap van Henry kopte Collins de bal na een half uur spelen achter zijn eigen keeper.

Fabregas en Henry maakten de andere twee treffers voor de ploeg die op 17 mei de finale van de Champions League speelt tegen FC Barcelona.

Nederlanders

De Nederlanders Bergkamp en Van Persie begonnen tegen Sunderland als reserve. Van Persie verving in de 65e minuut Adebayor, Bergkamp kwam zeven minuten later in het veld voor Henry.

Arsenal speelt de laatste twee wedstrijden van de competitie tegen Manchester City en Wigan Athletic. Tottenham Hotspur hoeft nog maar één duel af te werken. Een overwinning in de uitwedstrijd bij West Ham United volstaat zondag voor de ploeg van de Nederlandse trainer Jol voor deelname aan de voorronde van de Champions League.

Manchester United

Manchester United heeft directe toegang tot het lucratieve toernooi nog steeds in eigen hand. De ploeg van coach Ferguson speelde maandag in eigen stadion doelpuntloos gelijk tegen Middlesbrough. Ondanks het puntenverlies staat Manchester nog altijd tweede op de ranglijst. In Engeland worden de nummers een en twee direct toegelaten tot de Champions League.

Met nog één wedstrijd te gaan, heeft Manchester één punt voorsprong op nummer drie Liverpool. 'The Mancunians' spelen op de slotdag thuis tegen Charlton Athletic, Liverpool moet op bezoek bij Portsmouth.

Van Nistelrooij en Van der Sar speelden maandag de hele wedstrijd mee bij Manchester United. Van Nistelrooij miste in de 66e minuut een strafschop. Doelman Jones stopte zijn inzet. Bij Middlesbrough maakte Boateng de negentig minuten vol. Hasselbaink ontbrak.