AMSTERDAM - Thomas Dekker maakt op 1 juli zijn debuut voor Rabobank in de Tour de France. Dat zegt ploegleider Erik Breukink maandag in De Telegraaf.

"Als alles goed verloopt, en dat lukt, zit Thomas in de selectie." Pieter Weening, die vorig jaar bij zijn debuut een ritzege pakte, is niet zeker van zijn plaats.

Ook de Rabo-renners Michael Rasmussen, Denis Menchov, Erik Dekker, Michael Boogerd, Oscar Freire en Juan Antonio Flecha kunnen zich opmaken voor de Ronde van Frankrijk. Breukink laat weten meer dan negen renners klaar te stomen voor 'La Grande Boucle'. Uit ervaring weet de ploegleider dat 'door blessures op het laatste moment nog zekere namen kunnen afvallen'.

Teleurstellend

Thomas Dekker won eerder dit jaar de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Weening kan zich, net als Joost Posthuma, in juni in de kijker rijden. "Weening mag dan wellicht een teleurstellend voorjaar hebben gereden, dat is geen reden om hem nu al een selectie voor de Tour te ontzeggen", zegt Breukink. "Net zo min als zijn ritwinst van vorig jaar dit jaar een plek garandeert."