Arsenal heeft wederom een uitwedstrijd in de Champions League verloren. Tegen Deportivo la Coruña werd het 2-0. In de eerste ronde verloor het team van Arsene Wenger ook al alle drie de uitwedstrijden. Doelpunten in de negende minuut, van Roy Makaay, en in de 25ste minuut van Diego Tristan deden Arsenal ditmaal de das om.

De meest opvallende speler bij de Engelsen was doelman Richard Wright. En dan niet in positieve zin. Wright, die nog steeds geblesseerde Seaman vervangt, schonk Tottenham Hotspurs afgelopen weekend na een vreselijke fout al de late gelijkmaker. Ook ditmaal was een fout van hem fataal.

Hoe kansloos Wright ook was bij het eerste doelpunt, na nummer twee wees iedereen met de beschuldigende vinger naar hem. Er leek geen enkel gevaar toen Tristan de bal op de linkerkant op wist te pikken. Maar Lauren kon hem de weg niet versperren en Tristan kon naar binnen trekken. Vanaf twintig meter lostte hij een schot dat precies in het gat vioel dat Wright tussen hem en de paal had gelaten. Minuten later werd Wright bijna weer op dezelfde manier verslagen.Voor trainer Wenger was het in ieder geval aanleiding om de keeper van Engeland te vervangen voor de jonge Stuart Taylor. Waarschijnlijk niet alleen vanwege de tegentreffers. Wright leek geblesseerd aan zijn knie.

Over twee weken mogen de Engelsen het opnieuw proberen tegen Juventus. Dan in eigen huis, waar het nog wel ongeslagen is. De Italianen speelden overigens vandaag niet. De wedstrijd tegen Bayer Leverkusen werd negen minuten voor tijd wegens hevige mist afgelast. Volgende week woensdag wordt het duel al ingehaald.

Sportweek Online