RIJSWIJK - Willem II en De Graafschap gaan onderling uitmaken welke ploeg volgend seizoen in de eredivisie speelt. Willem II versloeg maandagavond in de play-offs voor promotie/degradatie FC Zwolle voor de tweede keer.

In Tilburg werd het 6-2, na de zege van 4-2 in Zwolle. De Graafschap won in Venlo met 4-2 van VVV, wat na de 1-1 in Doetinchem voldoende was om de volgende ronde te bereiken. Beide ploegen treffen elkaar in de derde ronde.

NAC en TOP op herhaling

De manier waarop was beschamend, maar NAC heeft maandag degradatie naar de Gouden Gids Divisie voorlopig weten te voorkomen. De Bredanaars speelden in eigen stadion gelijk tegen TOP Oss: 2-2.

Omdat de eerste ontmoeting in Oss doelpuntloos was geëindigd, volgt er vrijdag een derde en beslissend duel. TOP Oss speelt dan thuis vanwege de in Breda gemaakte doelpunten. De winnaar van de derde wedstrijd bereikt de 'finale' van de play-offs. Daarin is FC Volendam of Helmond Sport de tegenstander.

Ook zij moeten vrijdag een extra duel spelen. Helmond Sport won maandag in en van Volendam met 3-2 en dat was na de nederlaag in eigen huis (0-1) voldoende om het derde duel af te dwingen.