AMSTERDAM - De Londense politie heeft maandag ontkend dat agenten Edgar Davids en Arsène Wenger na afloop van het duel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur uit elkaar moesten houden. Volgens de Britse krant Daily Mirror wilden de trainer van de Gunners en de Nederlander van de Spurs elkaar in de spelerstunnel te lijf gaan en moest de aanwezige politie tussenbeide komen.

Wenger was woedend over de manier waarop Tottenham op voorsprong was gekomen. Twee spelers van Arsenal lagen geblesseerd op het veld, maar Davids weigerde de bal buiten de lijnen te schieten. Enkele seconden later maakte Robbie Keane de openingstreffer.

Confrontatie

Davids werd in de slotfase van het veld gestuurd. Toen Wenger in de catacomben oog in oog kwam te staan met de middenvelder zou hij zich niet hebben kunnen beheersen. Volgens een politiewoordvoerder heeft geen enkele agent iets opvallends gezien. "Na de wedstrijd was er politie in de spelerstunnel. Niemand heeft echter iets gemerkt van een confrontatie tussen Davids en Wenger."

Voorsprong

De Noord-Londense derby was op voorhand al beladen. De twee aartsrivalen strijden om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De Spurs kwamen zaterdag als morele winnaar uit de strijd. Door een gelijkspel behoudt de ploeg van trainer Martin Jol een voorsprong van vier punten op Arsenal. Tottenham heeft wel een duel meer gespeeld.