MUNCHEN - Roy Makaay heeft zijn verbintenis bij Bayern München verlengd met een jaar. De Nederlandse spits tekende bij tot 2008, meldde de Duitse Bundesligaclub maandag. Bayern kocht Makaay in 2003 voor een bedrag van 19 miljoen euro van het Spaanse Deportivo la Coruna.

De 31-jarige spits zat dit seizoen even in een dip, maar is de laatste weken weer goed op dreef. Afgelopen zondag maakte hij nog twee doelpunten in de wedstrijd tegen Mainz. Makaay's competitieteller staat inmiddels op zestien treffers. "Ik heb het hier naar mijn zin en heb altijd gezegd dat ik graag langer in München wil blijven."

Selectie

Zijn doeltreffende optreden van de afgelopen tijd heeft niet geleid tot een selectie in Oranje. Bondscoach Van Basten nam Makaay niet op in de voorlopige groep van 33 namen voor het wereldkampioenschap in Duitsland. "Dat moet ik accepteren", zei Makaay daarover. "Ik heb met mijn twee goals van afgelopen zondag ook niets willen bewijzen.

Eerlijk gezegd houd ik me nog niet bezig met het WK en concentreer ik me volledig op het winnen van de titel en de beker met Bayern München."