SEVILLA - Niets lijkt FC Barcelona te kunnen stoppen op weg naar de tweede Spaanse titel onder de leiding van Frank Rijkaard en Henk ten Cate, behalve noodweer. Barça werd zondagavond getroffen door een zondvloed.

Drie kwartier voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Sevilla zette een enorme hoosbui het veld en de catacomben van het stadion blank. De scheidsrechter kon weinig anders doen dan de aftrap uitstellen in de hoop dat het water snel zou worden afgevoerd. Na een uur wachten besloot hij tot afgelasting.

Champagne

Dat kwam zowel Sevilla, dat donderdag Schalke 04 ontvangt voor de UEFA Cup, als Barcelona, met het oog op de Champions-Leaguereturn tegen AC Milan, niet slecht uit. De koploper wist op dat moment bovendien al dat de champagne voor de hernieuwing van het landskampioenschap in de ijskast kon blijven.

Valencia

Concurrent Valencia hield een sprankje hoop door met 3-0 te winnen bij Athletic Bilbao. Topschutter David Villa maakte in de slotfase een hattrick in vijf minuten tijd. Hij bracht zijn seizoenstotaal op 22 doelpunten.

Madrid

Real Madrid redde zich in het Bernabeu-stadion ternauwernood tegen Málaga, dat bijna reddeloos onderaan staat: 2-1. Sergio Ramos maakte de winnende treffer in de laatste minuut. Real, dat Osasuna weer verdrong van de derde plaats, keek heel lang tegen een achterstand aan. Bóvio opende de score halverwege de eerste helft. Pas halverwege de tweede helft maakte Zidane gelijk. De Fransman benutte een strafschop.

Villarreal

Villarreal had, met uitzicht op een plek in de finale van de Champions League, ook weinig trek in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad: 0-2. De gelukkige bezoekers kropen daardoor weg van de degradatieplaatsen. Villarreal speelde zonder een handvol basiskrachten. Zij werden allen gespaard voor de kraker tegen Arsenal, dat dinsdag in Spanje een broze voorsprong van 1-0 verdedigt.