ROTTERDAM - Ajax heeft zondagmiddag Feyenoord in De Kuip ruimschoots verslagen. De Amsterdammers wonnen de return van de eerste ronde in de play-offs met 2-4. Ajax won donderdag de thuiswedstrijd al met 3-0.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ajax vervolgt de play-offs met een dubbele ontmoeting tegen de winnaar van de duels tussen AZ en FC Groningen. De beste over die twee wedstrijden speelt volgend seizoen in de voorronde van de Champions League.

Ajax nam via Rosales, Huntelaar en Boukhari een voorsprong van 0-3. Kuijt zorgde voor 1-3. Mitea maakte 1-4 waarna opnieuw Kuijt de eindstand bepaalde op 2-4.

Rustig

De wedstrijd om een plek in de voorronde van de Champions League is zondagmiddag relatief rustig verlopen. De politie heeft wel achttien Feyenoord-supporters opgepakt die buiten het stadion met elkaar op de vuist gingen, aldus een woordvoerder.

Veel Feyenoord-aanhangers verlieten De Kuip voortijdig uit ontevredenheid over het verloop van het duel. Een aantal van hen riep racistische leuzen.

Zondagochtend kwamen 1300 Ajax-fans met twee treinen naar het stadion in Rotterdam. Daarbij deden zich geen ongeregeldheden voor.

Problemen

Op de terugweg dreigden er wel problemen te ontstaan. De politie in Rotterdam heeft rond half vier ongeveer 250 Feyenoord-aanhangers aangehouden. Volgens de politie wilden ze niet weg bij een viaduct waar de Ajax-fans nog langs moesten. Ook worden ze verdacht van verstoring van de openbare orde.

De politie had de Feyenoord-aanhangers gesommeerd weg te gaan bij het viaduct, maar aan dat bevel voldeden ze niet. Ze zijn met bussen afgevoerd. De Ajax-aanhang kon vervolgens zonder problemen met de trein terug naar Amsterdam.