BREDA - NAC Breda heeft trainer Cees Lok op non-actief gesteld. De Brabantse eredivisionist vindt dat de relatie tussen Lok en gedeelte van de Bredase selectie dusdanig slecht is dat er voor de coach geen toekomst meer is. Assistent-trainer John Karelse neemt voorlopig zijn taken over.

"Ik heb het zaterdagavond gehoord en zondagmorgen al afscheid genomen van de spelersgroep en een gedeelte van het bestuur.", aldus Lok in een eerste reactie.

Resultaten

Lok, die slechts vier maanden trainer is geweest in Breda, werd in de winterstop aangesteld als opvolger van Ton Lokhoff, die eveneens werd ontslagen. Na zijn entree in Breda werden de resultaten steeds minder. Op dit moment speelt NAC als nummer zestien van de eredivisie in de play-offs om promotie en degradatie. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie speelde NAC 0-0 tegen TOP Oss, de nummer elf van de eerste divisie.

Verrassing

"Ik ben gebotst met een gedeelte van de spelersgroep en dat is uiteindelijk de reden dat ik weg moet", zegt Lok. "Ik ben er van overtuigd dat we op mijn manier in de eredivisie zouden zijn gebleven, maar het bestuur denkt daar anders over. Deze actie kwam voor mij als een verrassing. Ik had het niet aan zien aankomen."

Afgelopen week besloot Lok een aantal routiniers niet langer op te stellen. Spelers als Zwaanswijk, Schollen, Slot en Van Gessel moesten genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Volgens Lok omdat hij in andere spelers meer vertrouwen had.

Inmiddels in Loks zaakwaarnemer Jan Reker bezig om het contract van Lok, dat na dit seizoen nog een jaar doorliep, te ontbinden.

Jammer

"De breuk is definitief", aldus Lok. "Ik vind het heel jammer dat het zo gelopen is. Ik denk dat we ons hadden kunnen handhaven in de eredivisie en dan is NAC een prachtige club om iets op te bouwen. Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen. Ook dit soort dingen hoort bij de voetballerij."

Eerder dit seizoen nam de Lok zelf ontslag bij de Nijmeegse eredivisieclub NEC, waarna hij enkele weken later bij NAC Breda tekende. Een echte reden zijn vertrek bij NEC heeft hij nooit gegeven.