ZEIST - Ajax mag van het Amsterdamse gemeentebestuur op 3 mei niet thuis spelen in de finale van de play-offs voor deelname aan de voorronde van de Champions League. Er is in die week onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar om de wedstrijd in de Arena ordelijk te laten verlopen, zo heeft het gemeentebestuur onlangs aan Ajax laten weten.

De Amsterdamse club diende daarop bij de KNVB een verzoek in op 26 april eerst thuis te mogen spelen. Het bestuur betaald voetbal stemde zaterdag daarmee in.

Feyenoord

De verschuiving van de twee duels is alleen van toepassing als FC Groningen zondag ten koste van AZ de finale haalt. Uiteraard moet ook Ajax nog met Feyenoord afrekenen.

Indien AZ de finale haalt, speelt Ajax op 26 april sowieso eerst thuis omdat de Alkmaarse ploeg in de eindstand van de eredivisie boven Ajax eindigde en daardoor het recht heeft op eerst een uitwedstrijd.

Verzoek

Wegens de korte voorbereidingstijd op de mogelijke wedstrijden tegen FC Groningen in de finale diende de Amsterdamse club bij de KNVB vroegtijdig het verzoek in om de duels te mogen omdraaien.