ENSCHEDE - Het seizoen dreigt te eindigen in een drama voor FC Utrecht. De ploeg van trainer Booy liep door een forse nederlaag tegen Willem II al deelname aan de play-offs voor de Champions League mis. Een ticket voor het UEFA-Cuptoernooi is na zaterdag eveneens ver weg.

Bekijk video: Modem/ Breedband

FC Twente won het eerste duel in de play-offs met 2-0, zodat FC Utrecht woensdag in de terugwedstrijd een topdag zal moeten beleven om de achterstand ongedaan te maken en zich alsnog te plaatsen voor de finale tegen Roda JC of SC Heerenveen.

Concurrenten

De Utrechters dachten drie weken geleden al zeker te zijn van Europees voetbal. Na de overwinning op RKC Waalwijk (3-1), steeg de ploeg van trainer Booy naar de vierde plaats op de ranglijst met een ruime voorsprong op de concurrenten.

FC Groningen

In de slotfase van de competitie gaf Utrecht onbegrijpelijk alsnog alles uit handen. De uitwedstrijden bij Vitesse en FC Groningen gingen verloren. Ondanks dat volstond een zege tijdens de laatste speeldag op nummer voorlaatst Willem II voor deelname aan Europees voetbal. Maar ook in dat duel bleef Utrecht met lege handen. Willem II won verrassend met 1-4. In plaats van FC Utrecht eindigde FC Groningen als vijfde. Die tik kwam hard aan. Zaterdag werd dat nog maar eens bewezen.

Tegen FC Twente speelde Utrecht een slechte wedstrijd. De meest simpele dingen gingen verkeerd. Vooral de centrale verdedigers Van Steensel en Broerse stapelden fout op fout.

Valreep

Waar deelname aan de play-offs voor de UEFA-Cup voor FC Utrecht als een 'straf' kon worden gezien, was het voor FC Twente juist een mooi extraatje. De Tukkers eindigden op de valreep als negende. Daar zag het in de eerste competitiehelft niet naar uit.

Kansen

Knullig balverlies van Ramzi werd zaterdagavond na ruim tien minuten direct afgestraft door N'Kufo. Voor rust kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar dat bleef Utrecht bespaard. Direct na de pauze viel het tweede doelpunt wel. Gerritsen omspeelde Terol en kon rustig de 2-0 binnenschuiven.

Terol

Utrecht zal het woensdag in de tweede wedstrijd tegen FC Twente moeten doen zonder Joost Terol. De doelman viel zaterdag tijdens de eerste ontmoeting uit na een botsing met aanvaller Gerritsen. Na afloop bleek dat Terol een zware hersenschudding heeft opgelopen. Hij raakte ook geblesseerd aan de nek.

Huiskamp

Terol komt dit seizoen niet meer in actie. Franck Grandel, de tweede doelman, is eveneens geblesseerd. Daarom zal de 20-jarige Daan Huiskamp woensdag het doel van FC Utrecht verdedigen. Hij viel zaterdag in het met 2-0 verloren duel al in. Huiskamp moet na dit seizoen vertrekken bij FC Utrecht.

Sparen

Trainer Foeke Booy was zwaar teleurgesteld in zijn ploeg. "Mijn ploeg is op, leeggespeeld. Als je ziet hoe we de doelpunten weggeven, dat is een lachertje. Misschien dat we voortaan beter als negende kunnen eindigen en onze krachten kunnen sparen voor de play-offs."