MADRID - In de aanloop naar de return tegen Arsenal in de halve finales van de Champions League had Villarreal weinig zin in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Het duel eindigde zaterdag in 0-2 voor de bezoekers, die daarmee wegkropen van de degradatieplaatsen in de Spaanse competitie.

Villarreal speelde zonder een handvol basiskrachten. Zij werden allen gespaard voor de kraker tegen Arsenal, dat dinsdag in Spanje een broze voorsprong van 1-0 verdedigt.

Pires

Middenvelder Robert Pires van Arsenal begint dinsdag met gemengde gevoelens aan de return tegen Villarreal in de halve finales van de Champions League. De 32-jarige Fransman is in onderhandeling met de Spaanse club over een contract voor de komende jaren. Zijn verbintenis in Londen loopt komende zomer af.

Presteren

"Hij kan bij ons nog een jaar bijtekenen", legde zijn trainer Wenger uit. "Ik hoop dat hij dat doet, maar hij is natuurlijk vrij om met welke club dan ook te praten. Het lijkt een beetje verwarrend dat hij nu uitgerekend met Villarreal contractbesprekingen voert. Maar dat valt wel mee. Goed presteren is altijd de beste optie, zeker ook uit eigen belang."

Pires was zaterdag basisspeler bij Arsenal in het duel met Tottenham. Ook voor de return tegen Villarreal krijgt hij normaal gesproken een plaats in de startende elf.