EINDHOVEN - Jan Wouters keert terug in de technische staf van PSV. De oud-international gaat als eerste assistent van de nieuwe hoofdcoach aan de slag. De voormalige middenvelder van de Eindhovense club is aan zijn laatste maanden bezig van een langdurig dienstverband bij Glasgow Rangers, eveneens als assistent-coach.

PSV-voorzitter Rob Westerhof wilde de rentree van Wouters zaterdag nog niet officieel bevestigen. "Er is nog geen contract, er is nog niets afgerond. Maar we zijn inderdaad in gesprek met elkaar. Jan is een belangrijke kandidaat, ja. Met de tweede assistent-coach die we willen aantrekken, zijn nog geen gesprekken gevoerd."

Advocaat

Westerhof benadrukte dat Wouters pas officieel wordt aangesteld als de nieuwe hoofdcoach is vastgelegd. Hij ontkende dat Dick Advocaat, die als bondscoach van Zuid-Korea aan het komende WK in Duitsland deelneemt, terugkeert als hoofdcoach in Eindhoven.

Advocaat en Wouters werkten eerder bij PSV, Oranje en Glasgow Rangers goed samen. "Ik weet niets van Advocaat. Maar je weet nooit, haha." Volgens Westerhof is de geheel nieuwe technische staf (hoofdcoach plus twee assistent-trainers) binnen een week bekend. "Eind april moet alles definitief zijn. Laten we dat hopen."