LONDEN - De Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de twee subtoppers in de Engelse Premier League eindigde in 1-1.

Daardoor bleef het verschil tussen de nummer vier en vijf van de ranglijst vier punten in het voordeel van de Spurs, die wel een wedstrijd meer hebben gespeeld dan de Gunners. De vierde plaats is goed voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De Spurs moeten nog twee competitieduels afwerken.

Slotfase

Beide treffers vielen in de slotfase. Op aangeven van Davids opende Keane namens de Spurs de score op Highbury. De treffer veroorzaakte de nodige commotie, omdat heel Arsenal in de veronderstelling verkeerde dat de tegenstander de bal over de zijlijn zou tikken wegens een geblesseerde speler bij de thuisploeg. Dat gebeurde echter niet waarna het doelpunt van Keane tot veel emoties op en rond het veld leidde.

Zes minuten voor tijd bracht sterspeler Henry, als invaller voor Van Persie, de gelijkmaker op zijn naam. Het was zijn 23e competitiettreffer, goed voor de eerste plaats in het topscorersklassement van de Premier League.

Davids haalde het einde van de wedstrijd niet. De middenvelder, door bondcoach Marco van Basten opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Oranje, kreeg in de 85e minuut zijn tweede gele kaart voor een onbezonnen overtreding op Fabregas.