AMSTERDAM - Zinedine Zidane stopt na het wereldkampioenschap in Duitsland met voetballen. Woensdag geeft de Fransman een persconferentie, waarbij hij zijn afscheid aankondigt. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca zaterdag. De 33-jarige middenvelder van Real Madrid liet eerder weten zijn carrière volgend jaar te willen beëindigen. Zidane heeft bij Madrid nog een contract tot het einde van volgend seizoen.

'Zizou' won met Frankrijk het WK van 1998 en het EK 2000. Na Euro 2004 besloot hij te stoppen als international, maar een jaar later stelde hij zich weer beschikbaar voor Les Bleus. In de 99 interlands die hij tot nu toe speelde, maakte hij 29 doelpunten. In Duitsland wil hij nog een keer de wereldtitel in de wacht slepen.

Zidane werd in 1998, 2000 en 2003 uitgeroepen tot Fifa Wereldvoetballer van het Jaar. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière in 1988 bij het Franse Cannes. Via Bordeaux kwam hij in 1996 terecht bij Juventus. Met de Italiaanse grootmacht won hij twee landstitels. In 2001 stapte hij over naar Real Madrid. Meteen in zijn eerste jaar in Spaanse dienst veroverde hij de Champions League. Ook werd hij met Madrid een keer landskampioen.