IMOLA - Ferrari-rijder Michael Schumacher is er niet in geslaagd om zich de snelste rijder te tonen op de eerste dag van het Grand Prix weekend in San Marino. De ex-wereldkampioen reed wel de snelste tijd in de ochtendsessie, maar moest in de namiddag het hoofd buigen voor regerend wereldkampioen Fernando Alonso.

De Grand Prix van Imola dreigt een herhaling van de race vorig jaar te worden. Toen hield Fernando Alonso voor de ogen van de Italiaanse tifosi Michael Schumacher achter zich. Een jaar later is de Spaanse wereldkampioen alweer de topfavoriet voor de zege in San Marino. Tijdens de tweede vrije oefensessie op vrijdag hield de Spanjaard alvast makkelijk Michael Schumacher achter zich. De Duitser was 0,3 seconde trager dan de Renault-rijder.

Toch houdt Ferrari er na de eerste dag de moed in. De tweede plaats van Schumacher en de zesde tijd van teamgenoot Felipe Massa geven het Italiaanse team hoop op een sterk resultaat. McLaren en Honda daarentegen lijken deze keer niet voor de zege te zullen meespelen. Enkel Honda-testrijder Davidson (4de) en Juan Pablo Montoya (9de) wisten in de top 10 te eindigen op vrijdag.

Knappe start Albers

Christijan Albers begon heel sterk aan het raceweekend. De MF1-rijder reed de 14de tijd en was bijna een seconde sneller dan teamgenoot Tiago Monteiro. De Portugees werd slechts 21ste. Red Bull-testrijder Robert Doornbos werd 16de.