EINDHOVEN - De politierechter in Eindhoven heeft PSV-voetballer Damarcus Beasley vrijdag voor rijden onder invloed veroordeeld tot een boete van 1500 euro en een rijontzegging van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

De politie in Valkenswaard betrapte Beasley toen deze op 16 januari 2006 slingerend en snel accelererend was weggereden bij een horecazaak. Volgens Beasley had hij vijf glazen champagne op, met als gevolg een promillage van bijna drie keer meer dan in het verkeer is toegestaan.

De opgelegde straf wijkt fors af van de eis van zeven maanden onvoorwaardelijke rijontzegging en een boete van 700 euro. De officier van justitie zag als verzwarende omstandigheid dat Beasley in juni 2005 ook al met te veel alcohol achter het stuur was betrapt.

Nodig

De rechter telde dit echter niet mee omdat de transactie voor dat feit door de politie was opgelegd en niet door een rechter. Hij was het met de advocaat eens dat Beasley als alleenstaande buitenlander zonder vrienden zijn rijbewijs echt nodig heeft.

Beasley was zelf op de zitting verschenen, hoewel de PSV-selectie vrijdagmorgen naar Mallorca is gevlogen. De linksbuiten volgt zijn ploeggenoten zaterdag.