AMSTERDAM - Teleurgesteld en boos verliet trainer Erwin Koeman van Feyenoord donderdagavond het speelveld van de Amsterdam Arena. De oefenmeester nam het zijn ploeg hoogst kwalijk dat het zondagmiddag voor eigen publiek met een achterstand van 3-0 aan de return moet beginnen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"We begonnen niet onaardig", aldus Koeman. "We krijgen echter na een half uur een goal tegen die we nooit tegen mogen krijgen", doelde Koeman op de fouten van Vlaar en Bahia bij de openingstreffer van Rosales. "Met die goal kon ik nog leven. Maar het is natuurlijk ongelooflijk stom dat we in de 79e en tachtigste minuut onnodig een tweede en derde treffer tegen krijgen. Dat was erg amateuristisch. Laat ik me nu maar inhouden, maar dit neem ik mijn spelers erg kwalijk."

Jongleren

"Als Heitinga wil, dan kan hij bij de tweede treffer zelfs nog even op de doellijn jongleren met de bal. Het is voor mij ook onbegrijpelijk dat Huntelaar in vrije positie de derde treffer binnen mag koppen. Dat mag nooit. Dan staan er toch wat jongens van ons te slapen."

Blind

Trainer Blind was uiteraard uitermate tevreden met de overwinning. "Ik wil benadrukken dat we er nog lang niet zijn. Feyenoord is nog niet kansloos. Dat denk ik echt. We zullen in De Kuip vol aan de bak moeten. Ik kan echter niet ontkennen dat we met een goede uitgangspositie aan de wedstrijd beginnen."

"Misschien kun je ons nog verwijten dat we in de slotfase niet voor de vierde treffer zijn gegaan. We speelden met tien tegen negen. Ik begrijp echter wel dat mijn jongens dat niet hebben gedaan. Ze wilden het duel zonder risico uitspelen. Drie tegen nul is een goede uitslag. Ze wilden geen doelpunt meer tegen krijgen. Ik hoop dat we enorm veel kracht uit deze zege putten. Dan kan het nog een heel mooi seizoen worden."