CHAMPIONS LEAGUE MILAAN - Bevreesd als hij was voor Ronaldinho versierde trainer Ancelotti de wanden van het trainingscomplex van AC Milan met posters van de Braziliaanse vedette. Het mocht niet baten. Dankzij schitterend voorbereidend werk van Ronaldinho maakte aanvaller Giuly van Barcelona dinsdagavond de enige treffer van de eerste ontmoeting in de halve finale van de Champions League: 0-1.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Barcelona heeft door de uitzege bij AC Milan nog steeds een helder uitzicht op de eerste Europese hoofdprijs sinds 1992 toen trainer Cruijff landgenoot Koeman de winnende treffer zag maken. De Catalanen staan eveneens voor de tweede landstitel op rij.

Dream Team

De ploeg van trainers Rijkaard en Ten Cate krijgt zo steeds meer trekjes van het toenmalige Dream Team dat aan de hand van Romario, een andere Braziliaan, de ene na de andere prijs opeiste. Aan AC Milan volgende week de loodzware taak om Barcelona uit de finale te houden.

AC Milan speelde alweer de derde halve finale binnen vier jaar in de Champions League. De Italianen, vorig seizoen verliezend finalist, kwalificeerden zich in alle gevallen voor de eindstrijd. De heerschappij van AC Milan gaat nog verder. De ploeg verloor thuis geen enkele van de laatste acht gespeelde Europese halve finales.

Seedorf

Seedorf gedijt uitstekend bij de successen van zijn club. De middenvelder, eerder bij Ajax en Real Madrid op het allerhoogste podium actief, staat volgende maand in Parijs wellicht voor zijn vijfde finale in de Champions League.

De middenvelder kan op weinig sympathie van bondscoach Van Basten rekenen. Mits fit is hij bij AC Milan altijd zeker van een basisplaats. Seedorf miste dit seizoen slechts één competitiewedstrijd en één duel in de Champions League. Ook tegen Barcelona begon hij als linkshalf.

Hartstochtelijke duels

Net als vorig jaar in de halve eindstrijd tegen PSV kon Seedorf niet helemaal duidelijk maken waarom hij bij AC Milan onomstreden is. Hij vocht hartstochtelijke duels met landgenoot Van Bommel uit maar was niet beslissend. Seedorf maakte zijn beste actie in de vijftiende minuut van de wedstrijd. Sjevtsjenko verzuimde de afgemeten voorzet van de Nederlander af te ronden. Even voor de misser van de spits raakte Gilardino, de vervanger van de zieke Inzaghi, namens AC Milan de paal.

Opvallend was het meespelen van Stam in San Siro. De Nederlander maakte na ruim een maand blessureleed als rechtsback zijn rentree bij AC Milan. Stam, volgend seizoen Ajacied, hoefde tegenstander Ronaldinho niet in zijn eentje te bewaken. De oud-international, een kwartier voor tijd gewisseld, kreeg vaak hulp van Gattuso.

Bij balverlies bekommerde Ronaldinho zich zelden over Stam. De rechtsback verscheen daardoor vaak oog in oog met linksback Van Bronckhorst, de vierde Nederlander op het veld. Coaches Rijkaard en Ten Cate keken tevreden toe. Ronaldinho moet in de ogen van beide trainers doen waar hij goed in is. En dat is niet verdedigen.

Voetbeweging Giuly

De Braziliaan beleeft zijn geniale momenten vaak dichtbij het doel van de tegenstander. Zoals in de 56e minuut toen hij uit stand met een eenvoudige voetbeweging Giuly alleen voor doelman Dida van AC Milan zette. De Franse vervanger van de geblesseerde Larsson en Messi schoot prachtig raak.

Ronaldinho was zeven minuten na de openingstreffer dicht bij het tweede doelpunt van Barcelona. Hij raakte echter de binnenkant van de paal waardoor AC Milan volgend week in Camp Nou nog niet helemaal voor een onmogelijke opgave staat.