AMSTERDAM - Er zal "een forse politie-inzet" zijn tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord donderdagavond in de Amsterdam ArenA. Dat liet een woordvoerder van burgemeester Cohen dinsdag weten. Er is eenzelfde aantal agenten op de been als tijdens eerdere voetbalwedstrijden tussen de twee clubs in de hoofdstad. "De politie zal er heel dicht bovenop zitten", aldus de zegsman.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het duel, dat te boek staat als risicowedstrijd, valt in Amsterdam samen met een koopavond en een drukke uitgaansavond. "We gaan er vanuit dat supporters geen dingen kopen, maar naar de wedstrijd gaan", aldus een woordvoerder van de politie. Cohen zag geen argumenten om de wedstrijd te verbieden, liet zijn woordvoerder weten.

Trein

Agenten van de Rotterdamse politie reizen donderdag in de trein mee met Feyenoord-supporters naar Amsterdam. Tijdens de volgende ontmoeting tussen de twee clubs zondag in Rotterdam reizen vijftig Amsterdamse agenten mee met de trein om Ajax-supporters te begeleiden.

Straf

Mochten er ernstige ongeregeldheden komen donderdag, dan hangt de voetbalsupporters een strafmaatregel boven het hoofd. Bezoekende supporters kunnen dan vijf jaar lang bij wedstrijden worden geweerd. Alleen aanhangers van de club die thuis speelt, mogen de wedstrijd dan bezoeken. Ajax, Feyenoord en de KNVB hebben vorig jaar afgesproken die maatregel zonodig te kunnen afkondigen.

Ajax en Feyenoord spelen donderdag in Amsterdam in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League.