PRAAG - Peter Wessels heeft zich woensdag als eerste Nederlandse tennisser geplaatst voor de kwartfinale van de Challenger in Praag. De als achtste geplaatste Elburger won eerst van de Tsjech Adam Vejmelka (6-4 3-6 6-1) en in de tweede ronde van Jan Siemerink (6-4 6-4). De Rijnsburger had in de eerste ronde nog gewonnen van de Zweed Jan Settergren (3-6 7-6 6-3).

Wessels kan in de kwartfinale nog gezelschap krijgen van Raemon Sluiter. De Rotterdammer werkte zich naar de tweede ronde door winst op de als zevende geplaatste Zwitser Ivo Heuberger (7-6 7-5). In de tweede speelt hij tegen de Slowaak Jan Kroslak. Sluiter behaalde zijn eerste overwinning sinds de blessure in de Daviscup tegen Frankrijk toen hij moest opgeven tegen Arnaud Clément. Begin deze maand verloor hij bij zijn rentree in Bratislava van de Italiaan Renzo Furlan.

In het veld van 32 deelnemers verschenen in totaal zes Nederlanders in het hoofdtoernooi. Melvyn Op der Heyde, als lucky loser toegelaten, verloor van de Rus Joeri Sjoekin (3-6 4-6), Martin Verkerk van de Italiaan Cristiano Caratti (3-6 6-7) en Edwin Kempes van de vierde geplaatste Brit Martin Lee (6-7 6-4 2-6).