AMSTERDAM - Dennis van Wijk wordt deze week gepresenteerd als de nieuwe trainer van Willem II. Dat melden diverse media dinsdag. De 43-jarige Nederlander, momenteel coach van het Belgische Roeselare en de club hebben bijna een akkoord bereikt. "Hier en daar zijn nog wat kleine puntjes die moeten worden opgelost", zegt hij in De Telegraaf.

Van Wijk promoveerde vorig seizoen met het Roeselare naar de Belgische eerste klasse. Met zijn team, dat voor een groot deel bestaat uit semi-professionals, handhaafde hij zich eenvoudig in de hoogste Belgische competitie. Hij tekent waarschijnlijk een meerjarig contract in Tilburg. "Voor een éénjarig contract zeg ik Roeselaere niet op", aldus de oefenmeester.

Play-offs

Of Van Wijk volgend seizoen met Willem II in de Eredivisie speelt, is nog niet zeker. De Tilburgers moeten in de play-offs degradatie zien te voorkomen. Willem II maakt een dramatisch seizoen door en eindigde in de reguliere competitie als voorlaatste. De club stuurde trainer Robert Maaskant in november de laan uit. Zijn taak werd overgenomen door Kees Zwamborn, de technisch directeur van de club. Zwamborn vervult vanaf volgend seizoen zijn oude functie weer in.

Van Wijk heeft als voetballer gespeeld bij onder meer Ajax, Norwich City, Club Brugge en FC Knokke. Bij die laatste club begon hij in 1994 zijn trainerscarrière.