WAALWIJK - Martin van Geel is weer welkom bij thuiswedstrijden van AZ. Voorzitter Dirk Scheringa van de Alkmaarse club heeft zondag het stadionverbod voor de technisch directeur van Ajax opgeheven.

Scheringa ontzegde Van Geel aanvankelijk voor vijf jaar de toegang tot het stadion van AZ. Volgens de voorzitter van AZ maakt de technisch directeur van Ajax op dit moment gebruik van de kennis die hij tijdens zijn werkzaamheden in Alkmaar heeft opgedaan.

Kritiek

Scheringa kreeg een storm van kritiek over zich heen. Directeur Kesler van de KNVB weigerde de maatregel van Scheringa te accepteren. Voorzitter John Jaakke van Ajax nodigde zijn collega uit voor een gesprek.

"Dat gesprek vindt over twee weken plaats", aldus de preses van de Amsterdamse club. "Scheringa heeft echter telefonisch al laten weten dat Van Geel weer welkom is in Alkmaar."

De technisch directeur van Ajax reageerde opgelucht. "Ik ben blij dat het zo is afgelopen", aldus Van Geel, die overigens nog niet wist of hij een mogelijke uitwedstrijd van Ajax tegen AZ in de play-offs ook daadwerkelijk gaat bijwonen. "Dat moeten we nog maar even zien."