CAGLIARI - Juventus heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel twee punten laten liggen. Het uitduel bij Cagliari eindigde zaterdag in 1-1. Met nog vier speelronden bedraagt de voorsprong van Juventus op nummer twee AC Milan vijf punten. Milan won vrijdag al met 1-0 van stadsgenoot Inter.

Lange tijd leek Juventus genoegen te moeten nemen met een nederlaag. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Cannavaro 1-1.

Cagliari was voor rust op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Suazo. Juventus kreeg een half uur voor tijd ook een strafschop, maar Del Piero miste. Cagliari beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Langella.

Fiorentina nam de vierde plaats over van AS Roma. Die positie geeft aan het einde van de competitie toegang tot de voorronden van de Champions League. Fiorentina won met 1-3 bij hekkensluiter Treviso. Topscorer Toni kwam met één doelpunt op 28 treffers.

AS Roma speelde een miraculeuze wedstrijd. Halverwege leidde de ploeg al met 0-3 bij Palermo dankzij twee doelpunten van Mancini en een van Taddei. In de tweede helft kantelde het duel volledig. Di Michele en Barone (twee maal) zorgden voor een eindstand van 3-3. AS Roma heeft nu één punt minder dan Fiorentina. Internazionale staat derde.

Udinese nam definitief afstand van de onderste plaatsen door een krappe uitzege bij Lecce: 1-2. De ploeg die dit seizoen nog deelnam aan de Champions League, klom daardoor naar de veertiende plaats.