BOLTON - Chelsea is bijna kampioen van Engeland. Zaterdag wonnen de Londenaren bij Bolton Wanderers: 0-2. De voorsprong op nummer twee Manchester United bedraagt negen punten. Manchester speelde vrijdag 0-0 tegen Sunderland. In de Premier League zijn nog vier speelronden te gaan.

In Bolton brak verdediger Terry op slag van rust de score open. Een half uur voor tijd verdubbelde Lampard de voorsprong.

Tottenham Hotspur deed uitstekende zaken met het oog op de vierde plaats, die recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Jol won het lastige uitduel bij Everton met 0-1. Keane scoorde voor rust uit een strafschop.

Tottenham houdt Arsenal op vier punten achterstand. 'The Gunners' versloegen West Bromwich Albion met 3-1. Invaller Bergkamp maakte het derde doelpunt voor de thuisploeg.

Portsmouth verliet de degradatiezone door een kostbare zege op Middlesbrough: 1-0. O'Neil maakte het doelpunt. Birminham City kan zondag in punten weer naast Portsmouth komen. Birmingham speelt een uitwedstrijd tegen Aston Villa.

Shearer had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-1-overwinning van Newcastle United op Wigan Athletic