ZEIST - De KNVB wil dat AZ het stadionverbod voor technisch directeur Martin van Geel van Ajax zo snel mogelijk intrekt. "Dit is volstrekt belachelijk", reageerde directeur Henk Kesler van de nationale voetbalbond. "We denken dat AZ dit nu ook wel beseft. Zo niet, dan moeten we ingrijpen."

Van Geel is de komende vijf jaar niet welkom in de Alkmaarderhout. Voorzitter Dick Scheringa van AZ neemt het Van Geel nog steeds kwalijk dat hij de de Alkmaarse club voor Ajax heeft verlaten. De technisch directeur zou in Amsterdam profiteren van de kennis die hij in Alkmaar heeft opgedaan.

Boter

"Scheringa heeft wel heel veel boter op zijn hoofd", aldus Kesler. "Want wat deed Van Geel toen hij van Willem II naar AZ vertrok? Volgens mij voetballen er nog steeds spelers van de Tilburgse club in Alkmaar. Zo werkt het toch?"

Kesler: "Ik ga er van uit dat AZ snel een einde maakt aan het stadionverbod. Gebeurt dat niet, dan zullen wij contact opnemen met de Alkmaarse club. Ajax en AZ kunnen elkaar in de play-offs treffen. Ga er maar van uit dat Van Geel in dat geval gewoon in Alkmaar op de tribune zit."