BARCELONA - FC Barcelona is nog twee zeges verwijderd van de Spaanse titel. Vrijdag boekten de Catalanen in een matige wedstrijd een moeizame zege op Villarreal: 1-0. Eto'o maakte na al na tien minuten spelen het doelpunt, zijn 24e van het seizoen.

Barcelona heeft veertien punten voorsprong op nummer twee Real Madrid. Real speelt zondag bij Getafe. Ook Valencia, dat derde staat, heeft veertien punten achterstand op Barça. In Spanje moeten na dit weekeinde nog vijf speelronden worden afgewerkt.

Voetbeweging

Het begin van de wedstrijd was aardig. Barcelona begon fel, zette Villarreal onder druk en creëerde enkele kansen. Na tien minuten schoot Eto'o knap raak door met een simpele voetbeweging zijn directe tegenstander de verkeerde kant op te sturen: 1-0.

Van Bommel

Daarna nam het niveau rap af. Bij Barcelona, waar Van Bronckhorst en Van Bommel allebei in de basis begonnen, ging er in het vervolg veel fout. Villarreal was enkele malen dichtbij de gelijkmaker, maar de ploeg van coach Rijkaard kwam goed weg. Van Bommel werd kort voor tijd vervangen door Belletti, Van Bronckhorst kreeg in de tweede helft een gele kaart.

Ronaldinho

Ronaldinho kreeg rust met het oog op de halve finale in de Champions League tegen AC Milan, aanstaande dinsdag. Messi ontbrak met een blessure. Larsson begon in de voorhoede, maar hij viel al na negen minuten uit met een dijbeenblessure. Zijn vervanger Ezquerro haalde het einde ook niet. Hij moest het veld ruimen wegens een knieblessure. Het is nog onzeker of beide spelers op tijd fit zijn voor de eerste confrontatie met AC Milan.