AMSTERDAM - De spelersgroep van Ajax heeft zich bij monde van Hedwiges Maduro achter trainer Danny Blind geschaard. De spelers eisen bovendien meer steun vanuit de directie voor de coach. "Voor mij is het volstrekt duidelijk dat onze prestaties niet de trainer zijn aan te rekenen", zegt de middenvelder vrijdag in De Telegraaf.

De international vindt het tijd worden dat het bestuur dat ook eens uitspreekt. Ook aanvaller Klaas-Jan Huntelaar meent dat de vele speculaties over de trainerspositie bij Ajax voor onrust zorgen binnen de groep.

Volgens Maduro verdient Blind nog een kans. "Pas volgend seizoen mag je de trainer beoordelen. Dan pas kan hij werken met een nieuwe ploeg, onder normale omstandigheden. Kijk naar al die aflopende contracten en geblesseerde spelers. Hoe kan je nou een hecht collectief smeden van spelers die weten dat ze volgend jaar ergens anders spelen? Natuurlijk heeft die situatie grote invloed gehad op dit seizoen", meent de jonge middenvelder, die niet overweegt om naar de clubleiding te stappen.

Blind was verheugd met de steun vanuit de spelersgroep. "Dat zijn de mensen met wie je dagelijks werkt. Als die geen vertrouwen meer in je hebben, houdt het op", zegt de oefenmeester in de krant.

Speculatie

Technisch directeur Martin van Geel wil zich in de krant opnieuw niet uitspreken over de toekomst van de trainer, die nog een contract heeft tot medio volgend jaar. "Als wij zeggen dat we achter de trainer staan, leidt dat ook weer tot speculatie. Daarom zeg ik hier niets over."

Ajax presteert dit seizoen ronduit teleurstellend. De ploeg staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie met 24 punten achterstand op kampioen PSV. De Amsterdammers staan wel in de finale van het nationale bekertoernooi, waarin het volgende maand moet zien af te rekenen met PSV.