AMSTERDAM - Ajax' technisch directeur Martin van Geel is de komende vijf jaar niet welkom in het stadion van zijn voormalige werkgever AZ. Hij kreeg daarover recentelijk een aangetekende brief van AZ-voorzitter Dirk Scheringa. "Dit slaat nergens op", verklaarde Van Geel vrijdag.

Van Geel stapte vorig jaar over van AZ naar Ajax. Sindsdien is de relatie verstoord. AZ verweet hem onder meer handelen met voorkennis, bij transferonderhandelingen van Vlaar en Perez. Vlaar ging uiteindelijk naar Feyenoord, Perez koos wel voor Ajax.

Functie

Van Geel bevestigde dat hij de brief had ontvangen. "Ik zou in mijn functie gebruik maken van kennis die ik bij AZ heb vergaard. Dat was de reden. Zelf wil ik er niet al te veel over zeggen. Ajax zal zich er in ieder geval niet bij neerleggen." Begin dit seizoen liet Van Geel AZ - Ajax aan zich voorbij gaan.

"Alles lag toen nog te gevoelig", licht hij toe. "Bovendien had ik een telefoontje van een veiligheidsman gekregen met het advies me op de achtergrond te houden. Straks spelen we in de play-offs mogelijk weer bij AZ. Dan wil ik in elk geval zelf de beslissing kunnen nemen of ik wel of niet naar de wedstrijd in Alkmaar ga."

Jaakke

Ajax-voorzitter John Jaakke was eveneens ontstemd: "Wij vinden het stadionverbod voor Van Geel ongepast. Dat hebben we AZ in een brief laten weten. We gaan niet akkoord met deze maatregel. We hebben AZ uitgenodigd voor een gesprek. Dat lijkt ons een juiste gang van zaken. We vinden nog steeds dat we een goede verstandhouding met de Alkmaarse club hebben en willen dat graag zo houden."

"Ik begrijp best dat ze het jammer vinden dat Van Geel is vertrokken", vervolgt Jaakke. "Het is nooit leuk om iemand met veel kwaliteiten te verliezen. Maar volgens mij hebben heel veel bedrijven daar last van. Normaal gesproken zeg je dan dat het jammer is dat iemand vertrekt en drink je een biertje. Dat gebeurt nu niet. Bij Ajax tegen AZ kwam alleen technisch directeur Brands naar Amsterdam toe. Dat vind ik een beetje jammer."

AZ liet weten geen commentaar op de zaak te willen geven.